Otvorena "Kuća umjetnosti Arsen"

02.06.2021.

19:56

Autor: Dnevnik/IMS/HTV/Anamarija Škorić/E.P.C.

Otvorenje "Kuće umjetnosti Arsen" u Šibeniku

Otvorenje "Kuće umjetnosti Arsen" u Šibeniku

Foto: Dnevnik/IMS/HTV / HRT

Šibeniku je dobio novu kulturnu scenu. "Kuća umjetnosti Arsen", posvećena je velikom skladatelju, pjesniku, kantautoru Arsenu Dediću. Dug ljubavi kojom je u cijelom svom opusu i životu Arsen Dedić obasipao rodni grad, Šibenik mu vraća na najbolji mogući način - otvarajući kuću za umjetnike - jedinstvenu i široku poput njegova genija. Nevelika kuća sa 150 sjedećih mjesta otvorena je za sve - koncerte, predstave, izložbe, film, s modularnom scenom, prvom takvom u Hrvatskoj. Svi događaji u lipnju u "Kući umjetnosti" posvećeni su Arsenu. S otvorenja se za središnji Dnevnik HTV-a javila Anamarija Škorić.  

Galerija
Scena u "Kući umjetnosti Arsen", u bivšem šibenskom kinu Odeon , Foto:  Dusko Jaramaz/PIXSELL
Otvorenje "Kuće umjetnosti Arsen", Šibenik, Foto: Dnevnik/IMS/HTV/HRTBista Arsena Dedića u Kući umjetnosti Arsen, Foto: Dnevnik/IMS/HTV/HRT

U čast šibenskome velikanu postavljena je i bista - rad kipara Borisa Leinera. Knjige, rukopisi i pijanino dočaravaju duh njegove zagrebačke adrese. Svi događaji u lipnju u "Kući umjetnosti" posvećeni su Arsenu Dediću. Među ostalim, ovoga vikenda počinje trotjedni ciklus pod nazivom "Poezija filma i film u poeziji Arsena Dedića". A umjetnički život novoj šibenskoj sceni udahnut će Arsenovi najmiliji - sin Matija Dedić i supruga Gabi Novak

Evo kako je Gabi Novak za HTV komentirala otvaranje Arsenove kuće umjetnosti u Šibeniku.

Gabi Novak o "Kući umjetnosti Arsen" za Dnevnik HTV-a

Gabi Novak o "Kući umjetnosti Arsen" za Dnevnik HTV-a

Foto: Dnevnik/IMS/HTV / HRT

- To je fantastično, to je tako bajkovito, to je senzacionalno. Mislim da mi, i van ovih bivših prostora, takav prostor nemamo. To je čudesno. Čudesno, jer daje takve mogućnosti naraštajima, tolike mogućnosti koncertiranja, ispita, monodrama, svega, rekla je Gabi Novak.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!