07:01 / 03.03.2021.

Autor: Jagoda Bastalić/Labirint

Ovisnost o hrani - svjedočanstvo glazbenika Marka Pecotića

Marko Pecotić

Marko Pecotić

Foto: Puls / HRT

Ovisnost o hrani sve je češći i sve teži svakodnevni izazov. S njom se godinama bori i glazbenik Marko Pecotić, koji je mnogo puta pokušao riješiti se te ovisnosti. O svojim unutarnjim borbama i slabostima spremno nam je svjedočio. Priča iz emisije Labirint.

- Rekreativno sam se bavio nogometom, utorkom i četvrtkom sam igrao s ekipom. Igranje sam zamijenio probama s jednom klapom kojoj sam se bio priključio. Nakon svake probe bi otišli u kafić ili na ćevape. U 2 godine sam skočio s 86 kg do 103, rekao je Pecotić. 


Smatrao je da mu ništa neće biti od jednog sladoleda ili od jednog kroasana. 


- Sretan si doslovno 15 sekundi nakon što pojedeš taj junk-food. Nakon toga ti se spava, mrziš sebe jer si to pojeo, a rekao si da nećeš, govori.

Najgore je, dodaje, što nakon toga uzmeš čokoladu i ta sreća opet traje 15 sekundi.

Iza glazbenika Marka Pecotića puno je pokušaja skidanja kilograma lako skupljenih čovjeku koji radi noću. Unutarnja borba stalno je bila prisutna, slabost prema hrani često bi pobijedila. U dobroj fazi je sada već tri godine.

U videoprilogu pogledajte što mu pomaže da ostane u dobroj fazi. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!