Poletarci Šibenske masline predstavili svoju Božićnu slikovnicu, prihod namijenjen Kiari

10.12.2021.

17:36

Autor: Ana Štrelov/Ragionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

Božićna slikovnica šibenskih mališana

Božićna slikovnica šibenskih mališana

Foto: HTV / HRT

Djeca iz vrtića Šibenska maslina predstavila su svoju prvu slikovnicu. 12 priča govori o Božićnim vrijednostima, a prihod od prodaje humanitarnog je karaktera - namijenjen je liječenju djevojčice Kiare koja je pohađala njihov vrtić.


Uz Arsenovu pjesmu i ples Balarina mališani iz Dječjeg vrtića Maslina predstavili su najljepše priče Božićne slikovnice.


Priče o ljubavi, zajedništvu i obitelji pronašle su mjesto u slikovnici.  Većina djece koja ju je prije dvije godine kreirala sada je u školskim klupama, ali se rado prisjećaju te avanture.


Promocija slikovnice do posljednjeg mjesta napunila je Arsenovu kuću umjetnosti.


- Slikovnica je predivna. Uzela sam dvije za svaku po jednu da imaju jer i moja unuka je učestvovala u izgradnji jedne od priča, kazala je Marija Lokas.


- Kako je Kiara stalno u našim mislima, odlučili smo tu kreativnost vezati uz Kiaru i pokloniti Kiarinoj obitelji jednu novu dozu podrške i ljubavi, rekla je Maja Gulin, ravnateljica DV-a Šibenska maslina.


- Početkom idućeg tjedna malo više ćemo znati o svemu i nadamo se da čim prije odlazimo, jer vrijeme s ovom bolešću je ključan faktor, vremena je sve manje i moramo što prije djelovati, rekla je Kiarina mama Matea Lambaša Goršić.


Poput ovih mališana, darujte Kiari ljubav i pružite potporu! 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!