Šolta: Povećao se broj stanovnika, pa i vrtić treba dograditi

01.02.2022.

07:00

Autor: Dominik Strize/T.D./Regionalni dnevnik/HRT

Šolta

Šolta

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Povećanje broja stanovnika rezultat je i doseljavanja, ali i prirodnog prirasta, a Općina Šolta čini sve kako bi postojećim, ali i potencijalnim stanovnicima omogućila što bolje uvjete života na otoku. U idućoj školskoj godini očekuju i velik broj prvašića, a planira se i dogradnja dječjeg vrtića zbog većeg broja djece te dobi. Reporter HTV-a Dominik Strize razgovarao je s načelnikom Šolte.

Načelnik Šolte

Načelnik Šolte

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Načelnik Šolte Nikola Cecić Karuzić rekao je za Regionalni dnevnik kako se broj djece u vrtiću unazad nekoliko godina poduplao te se radi dokumentacija za proširenje vrtića iako je on star samo nekoliko godina. 

- Nadam se da ćemo kroz ovu godinu riješiti jer će se otvarati puno radnih mjesta na Šolti s obzirom na nove investicije koje se događaju i onda vodimo računa da pripremimo teren za sve one koji su radno sposobni, koji će se doseliti na Šoltu i tražiti radno mjesto, da imaju dok rade ostaviti gdje djecu. U rujnu će se upisati u prvi razred 18 djece, možda još netko doseli na Šoltu jer u zadnje vrijeme se doseljavaju iz Hrvatske i drugih europskih zemalja. Kad će se graditi ove godine POS-ova zgrada, moći će se naći smještaj. U današnje vrijeme s obzirom na ljetne gužve od 15-18 tisuća stanovnika, onda svi iznajmljuju i teško je naći za čitavu obitelj smještaj. Bit će i kadrovskih stanova za one koji su nam potrebni kao što su liječnici, medicinske sestre, rekao je Cecić Karuzić.

Istaknuo je kako je Šolta najviše poznata u svijetu što je osvojila sva svjetska odličja u maslinovom ulju. 

- Radit ćemo i na drugim kulturama koje su othranile generacije na Šolti, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!