Primošten u svibnju: Sporiji ritam, domaći okusi i oduševljeni gosti

20.05.2025.

07:00

Autor: Ivona Ramadža Čolić/V.K/Regionalni dnevnik/HRT

Ključ turističkog uspjeha u svibnju - Primoštenci vide u organizaciji raznih manifestacija. Gostima tako predstavljaju hranu, vino i kulturno-povijesno blago svoga kraja. Sudeći po broju gostiju - ta je 'formula' urodila plodom. 

 

Turistička sezona u Primoštenu počela je obećavajuće – svibanj je ispunjen gostima koji biraju mir, autentičnost i tradiciju. Posebno su im privlačne kulturne manifestacije, gastronomska ponuda i vino Babić.

– Naši stalni gosti su istančanog ukusa i vole naše mediteranske delicije, kazao je iznajmljivač i ugostitelj Tomislav Jurin.

Njemački gost Ralf Philippen ističe da ga očaravaju vinogradi, tradicija i sela u zaleđu. Direktorica Turističke zajednice Mia Pešić dodaje kako strance oduševljavaju lokalni napjevi, kolo i način pripreme hrane.

U Primoštenu je trenutačno dostupno 12.500 kreveta u privatnom smještaju, a hotel je samo jedan. No, kako naglašavaju mještani – ne prodaje se samo smještaj, nego i doživljaj destinacije.

– Ljudi guštaju u Babiću, pašticadi, brudetima, buzarama, istaknuo je kuhar Vinko Živković.

Udruga građana „KRČ“ dodatno njeguje i promovira običaje.

- Dok živi KRČ, živjet će i tradicija, poručila je Josipa Ćulap, Udruga građana Općine Primošten "KRČ".

I iz Kine stižu preporuke.

– Preporučit ću ovo mjesto svim prijateljima, rekla je Aki Zhao.

Primošten je lijep, tih, autentičan! Gosti ističu: za punjenje baterija idealan, a vesele i odlične najave za vrhunac sezone. 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!

Od istog autora