07:00 / 11.06.2021.

Autor: Ivona Ramadža Čolić/Dnevnik 3/IMS/HRT

Iz srca Šibenika krenite na putovanje svijetom

Festival putnika

Festival putnika

Foto: Ivona Ramadža Čolić / HRT

U Šibeniku je počelo još jedno izdanje Festivala putnika: obljetničko, deseto. Hrvatski pustolovi i putopisci do nedjelje će s publikom dijeliti svoja iskustva s putovanja diljem svijeta. 

Organizatori najavljuju: iz srca Šibenika putovat će se svijetom - pričom, fotografijom i videom! Do nedjelje!  A cilj im je - promicati putovanje.

- Potaknut ljude da se odvaže, da krenu iz neke svoje sigurne luke, da proputuju svijet i da postanu bogatiji s nekim svojim uspomenama, rekao je Nikola Baraka, direktor i idejni pokretač Croatian Travel Festivala.

Slušat će publika bogate životopise putnika. A diže se i ton i slika iz Šibenika i na društvene mreže. 

Obljetničko izdanje otvorili su domaći putnici. Putovanje koje je njemu obilježilo život trajalo je 40 dana. I ukoričio ga je.

- O jednom malom podvigu koji smo ja i moja dva prijatelja učinili s jednim leutom koji je bio dug 8 metara i 70 i s kojim smo iz Šibenika išli u Izrael i istim se brodom vratili. Obišli smo sva sveta mjesta, naglašava, govori Darko Gulin iz Šibenika.

Kažu svi: dojmova je s putovanja koliko i "pregaženih" kilometara.  A kad jednom spakiraš kufere - gotovo je! 

Zahvaljujući Festivalu Šibenik se uspio upisati u kalendar putovanja brojnih putnika i putopisaca. 

Vraćaju mu se iz godine u godinu. I uvijek s novim pričama! Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!