Radionice Udruge Regoč zapošljavaju

07.01.2022.

07:00

Autor: Regionalni dnevnik/IMS/HTV/Višnja Ružojčić/E.P.C.

U kreativnoj radionici Udruge Regoč

U kreativnoj radionici Udruge Regoč

Foto: Regionalni dnevnik/HTV / HRT

Udruga Regoč iz Slavonskog Broda okuplja osobe s intelektulanim teškoćama i njihove obitelji. Na kreativnim radionicama i eko-imanju rade sjajne i korisne stvari. I svi su dobrodošli

Od jutra je radno u Udruzi Regoč. Osamdesetak osoba s intelektualnim teškoćama na imanju u Bukovlju kod Slavonskog Broda uči praktične vještine.


- Ovdje je meni baš super. Zato jer mi sadimo bašću, igramo rukomet ovdje, trčimo, vježbamo, zadovoljan je Matko Jozić, korisnik Udruge Regoč. 


Na Regočevom eko imanju zadovoljna je i korisnica 


- Imamo luk crveni, imamo salatu, imamo bijeli luk,  špinat, kaže Ana. 


Puni empatije, vrsni treneri rado im pomažu.  


- U principu je prekrasan osjećaj, ugodno s korisnim znači. Radiš nešto što voliš, uživaš u tome. I super je jednostavno, ističe Krunoslav Gruičić, zaposlenik u Udruzi Regoč. 


U Regoču je lijepo i Marici Borić.


- Kad ima posla onda je čovjek najsretniji i najzadovoljniji, rekla je ta zaposlenica slabonskobrodske Udruge Regoč. 

Putem projekata Udruga Regoč trenutačno zapošljava 30-ak osoba, gotovo upola manje nego prijašnjih godina. Zato nove natječaje nestrpljivo iščekuju.


- Bilo bi jako dobro da možemo zaposliti ove naše korisnike koji su završili neku školu ili zanate pa da ih možemo zaposliti na otvorenom tržištu, izjavila je Mirjana Jakovčev, predsjednica Udruge Regoč.I Matej Alković već je preko projekta bio zaposlen u Regoču, a to mu je, kaže, mnogo značilo. 


- Sad još čekam da se opet napravi projekt, pa ću onda opet se zaposliti, kaže ovaj korisnik Udruge Regoč. 


- Njima najvažniji rad, jer onda su oni ekonomski sigurniji. Imaju novac za sebe koji mogu potrošiti ne opterećuju svoju obitelj.  A i vrijeme im je ispunjeno radnim aktivnostima, poručuje Mirjana Jakovčev. Da korisnici Udruge Regoč mogu raditi svašta, dokaz je i ova radionica gdje tkaju, šivajuu, recikliraju... Udruge uskaču gdje sustav zakaže. Njihova je društvena uloga neprocjenjiva.


 Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!