Rasprodaja napuštenih bicikala

01.06.2022.

18:15

Autor: Višnja Ružojčić/V.K./Regionalni dnevnik/HRT

Rasprodaja napuštenih bicikala

Rasprodaja napuštenih bicikala

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Za 10 do 40 kuna mogao se danas u Slavonskome Brodu kupiti - bicikl! I to na redovitoj policijskoj akciji prodaje nađenih i napuštenih stvari. Iako su bicikli bili u prilično lošem stanju, odaziv je bio odličan pa je "oldtimer" kolekcija prometala na dva kotača razgrabljena za pola sata. 


Dok znalački odmjerava svoj „ulov" - Mile ne skriva zadovoljstvo. 

- Ova dva bicikla me stoje jedan 40, a jedan 20 kuna, govori Mile Pernar iz Sibinja. 

A da bi jeftino nabavio još jednog ljubimca na dva kotača gospodin Joso potegnuo je iz Gornje Bebrine. To što nema sjedala nije mu problem. Dva slična već mu krase dvorište.

- Stavio korpe i u njega ruže stavio. Ovo će isto biti ofarbano sređeno… Meni ne treba bolje, naglašava Joso Tunjić iz Gornje Bebrine.

Kolekcionar Martin dugo ga je tražio. Raritetni bicikl - marke Rog. Kaže, vršnjaci su .

- To ću sebi reparirati da bude kao unikatni stroj s kojim se vozim po gradu. Nije fora voziti ono što svako ima, nego što nema nitko, naglašava Martin Lamešić iz Slavonskog Broda.

Na rasprodaju pedesetak napuštenih bicikala u dvorište brodske Policijske uprave stiglo je više od stotinu građana. Svatko iz svojih razloga.

- To su pretežno napušteni ostavljeni bicikli. Nakon što mi ne uspijemo pronaći vlasnika i prođu rokovi, idemo s njima na prodaju da ne umanjujemo vrijednost, a nekom će dobro doći, govori Milan Vinčazović, pomoćnik voditelja Službe kriminalističke policije PU brodsko-posavske.

Novac od prodaje ide u državni proračun, a na sljedećoj akciji možda i u humanitarne svrhe. 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!