Ujesen, kad Baranja otkriva sve svoje ljepote, svakog vikenda do kraja listopada gosti mogu naučiti spremati domaća, tradicijska jela.
01.10.2023.
17:59
Autor: V.G./HRT
Ujesen, kad Baranja otkriva sve svoje ljepote, svakog vikenda do kraja listopada gosti mogu naučiti spremati domaća, tradicijska jela.
U Mjesecu baranjske kuhinje, na različitim OPG-ovima baranjski kuhari otkrivaju recepte ovčjeg paprikaša, čobanca, teletine ispod peke, a ova je nedjelja u Zmajevcu bila rezervirana za radionicu kuhanja pilećeg paprikaša s trgancima.
Kao i kod ostalih jela, tajna je u domaćim sastojcima, baranjskoj paprici, u kombinaciji s ljubavlju prema gastronomskoj tradiciji Baranje.
- Ujesen su pilići zreli već, inače su najbolji oni koji trče po dvorištu, kod nas ih ovdje nazivaju pile đubretar. Zato što je uvijek nešto kopao, skupljao i bio cijeli dan na dvorištu. Inače najbolji perkelt ili paprikaš se ustvari kuha od pijetla, rekao je Šandor Juhas, OPG Juhas, Zmajevac.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora