19:40 / 02.04.2021.

Autor: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka/HRT

Umjesto u kina, kazalište i na izložbe, iz EPK zovu na - šetnju!

EPK Rijeka 2020

EPK Rijeka 2020

Foto: Rijeka 2020 / EPK

Epidemiološke mjere obustavile su umjetničke izvedbe i programe, kino projekcije i izložbe u zatvorenim prostorima na području Primorsko - goranske županije. Na svu sreću, Rijeka - Europska prijestolnica kulture ima ulice i trgove pa vas u jednom od završnih programa pozivaju u šetnju.

Iako je riječka kultura u lockdownu do 17. travnja, vođene šetnje i ture gradom ostaju na rasporedu svake subote u travnju.


StreetArt šetnje za djecu, vođene ture Rijekom murala, ture Tragovima EPK 2020 te o Krešimirove ture, odnosno povijesne ture Krešimirovom ulicom provodit će se u skladu s epidemiološkim mjerama i ograničene su na devet sudionika i jednog vodiča.

Baš zbog ograničenog broja sudionika, iako su ture besplatne, prethodno se treba prijaviti odnosno podignuti ulaznice. Više o terminima i o tome kako se prijaviti za pojedinu turu možete doznati OVDJE


Direktorica tvrtke Rijeka 2020 Irena Kregar Šegota istaknula je da program Europske prijestolnice kulture ne staje, unatoč novim epidemiološkim mjerama, jer su programi osmišljeni u online verzijama.


Detalje doznajte u razgovoru s Irenom Kregar Šegota emitiranom na HRT - Radio Rijeci.

Irena Kregar Šegota

Irena Kregar Šegota

Foto: Goran Kovačić / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!