Velike nogometne zvijezde igrale za liječenje Elina Mašića

17.12.2021.

16:29

Autor: Silvio Stilinović/T.V./Regionalni dnevnik/HRT

Humanitarni malonogometni spektakl

Humanitarni malonogometni spektakl

Foto: Regionalni dnevnik / HTV

Malonogometni spektakl u pravom smislu riječi održan je u Slavonskome Brodu. Naime, na humanitarnom turniru okupile su se velike nogometne zvijezde. Prihod turnira namijenjen je liječenju Elina Mašića. 

Elinu i roditeljima pomoć je prijeko potrebna. 25-godišnjeg mladića zloćudna bolest napala je iznenada. Liječenje je dugotrajno. Veliko srce pokazali su stanovnici Slavonskoga Broda i Brodsko-posavske županije. Sve ulaznice su prodane.

- Brod je uvijek bio za krizne situacije. Kad nešto veliko trebalo napraviti, tu su Brođani uvijek imali veliko srce, i evo i danas su pokazali, kaže Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskoga Broda.

- Ja sam ovdje i privatno i poslovno. Županija će sudjelovati kao institucija s određenim iznosom i danas smo potpisali sve odluke, otkriva Danijel Marušić, brodsko-posavski župan.

U pomoć su pohitali nekadašnji suigrači oca Armina Mašića. Danas, velika imena svjetskoga nogometa:

- Jako dugo se znamo i obiteljski. Tako da s naše strane je ovo najmanje što smo mogli napraviti. Kažem, veselim se što je i publika u Brodu to prepoznala, ističe Ivica Olić.

- Nadam se da će mu ovo sve danas dati više energije i snage da pobijedi u svoju utakmicu. I mi navijamo za njega, poručio je Mario Mandžukić.

Snage su odmjerili stariji i mlađi veterani Marsonije, ali i humanitarne zvijezde Hrvatske, poput Vlaovića, Cvitanovića, Karića i drugih. Kada je u pitanju veliko srce, zaigrati je bio spreman i jedan trener.

- Igra je u ovom trenutku, mislim, najmanje bitna. tu smo da napravimo sve zajedno s ovim ljudima koji su se okupili da Elinu pružimo podršku. Ja mu šaljem - samo jako. Nema predaje, poručio je Željko Kopić, trener GNK "Dinamo", Zagreb.

Samo prodajom ulaznica i aukcijama Hajdukovog i Herinog dresa sa svim potpisima igrača klubova, prikupljeno je više od 55.000 kuna, a donacije pojedinaca i tvrtki stižu i dalje. Svi s nadom da će Elin Mašić uskoro ozdraviti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!