07:00 / 07.09.2021.

Autor: Mario Kurevija/Regionalni dnevnik/IMS/HRT/D.D.

Više od 800 šetača na 3. Hrvatskom festivalu hodanja

Više od 800 šetača na 3. Hrvatskom festivalu hodanja

Više od 800 šetača na 3. Hrvatskom festivalu hodanja

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Deset, dvadeset ili trideset kilometara hodalo se ovoga vikenda u Lici. Čist zrak i prekrasna priroda privukli su više od 800 šetača u Otočac i Gospić na treći Hrvatski festival hodanja.

Brojni turisti, ali i vikend posjetitelji u svom kalendaru imaju debelo podcrtan festival hodanja. Aktivnost je to koja svake godine ima sve više poklonika.


- Ovo gledanje u zeleno je fascinacija poetska i stvarna. Mislim da je ovo jedan od najljepših dijelova Hrvatske koji sam vidjela, rekla je Vesna Lovrić Cvjetković, Zagreb


Cilj je pojačati fizičku aktivnost, ali i provesti kvalitetno vrijeme s obitelji, kaže nam gospođa iz Kalifornije.


- Fantastično je, nemam dovoljno riječi iskazati kako čovjek se dobro osjeća, kako se energija i polet ovaj duševni pojača u ovako lijepom okruženju među dobrim ljudima, pozitivnom energijom i s jednim dobrim ciljem, opisuje prof. dr. Suzana Tkalčić, Kalifornija.


Hrvatski festival hodanja posjetili su i inspektori iz Francuske, kako bi postao član Međunarodne organizacije hodanja i tako se pozicionirao na europskoj karti te time privukao još više turista.


- Tek smo započeli hod. Izvrstan početak, napravili smo 5 kilometara, sve norme su realizirane, sve je označeno, svi slijede oznake. Za sada staza je savršena, kaže Gilles Gandrieau, Međunarodna liga hodanja.


- Oni su došli provjeriti našu rutu u Otočac i Gospić, imaju 47 pitanja s kojima provjeravaju zadovoljavamo li sve kriterije da pristupimo njihovom savezu, objašnjava Mile Milković, tajnik Hrvatskog saveza hodanja.


U Međunarodnu ligu hodanja uključeno je 27 država i 30 gradova.

 

- Nadam se da smo sljedeće godine biti član svjetske organizacije hodanja i to će odmah raditi promjenu u hodanju i sastavu hodača, rekao je Ivan Radošević, direktor TZ Ličko-senjske županije.


Možete još uživati u kajaku ili na dasci, loviti pastrvu, ili samo hodati, sjediti, upijati dojmove prekrasne Gacke doline.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!