Zahvaljujući volonterima Mljet spreman za sezonu i posjetitelje

20.03.2023.

13:49

Autor: Sandra Lacković/Dnevnik/HRT/R.S.

Volonteri na Mljetu

Volonteri na Mljetu

Foto: HTV / HRT

Nova turistička sezona sve je bliže i mjesta diljem naše obale pripremaju se za njezin početak. Na Mljetu ovih dana nema previše posjetitelja, ali ima volontera koji od veljače do travnja uređuju planinarske staze, čiste plaže i uvale. Naravno, stignu i uživati u suncu i zelenom otoku.


Nacionalni park Mljet ima čak 200 kilometara planinarskih staza. Članovi Planinarskog društva Susedgrad dobro su ih upoznali u sklopu volonterskog programa. Volonteri su veterani, većinom umirovljenici.

- Radimo na uređivanju ovih servisnih puteva za vatrogasna vozila i slično, ne dao Bog da treba, za HRT Dnevnik rekla je Lidija Milić, PD Susedgrad, Zagreb.

- Dosta smo se naradili mi smo se htjeli svojim radom odužiti, svi volimo prirodu, htjeli smo biti korisni, kazao je Božidar Orešić, PD Susedgrad, Zagreb.

- Bilo je rada dosta, ali kad sve ide svojim tokom onda umor ne znači ništa, najmanji je problem umor i rad, opisao je svoje iskustvo Sakim Kovačević, PD Susedgrad, Zagreb.

Uređuju planinarske staze, čiste plaže i uvale. Programi već godinama bude velik interes volontera iz cijele Hrvatske. Svi proljetni i ljetni termini su popunjeni ima mjesta tek na jesen. Na otoku borave po tjedan dana.

- Mi ih smjestimo u volonterski centar, osiguramo im hranu, imamo voditelja volonterskog centra koji ide s njima na teren daje im zadatke i brine o njima, rekao je Ivan Sršen, ravnatelj NP-a Mljet.

Spojili su ugodno s korisnim. Ujutro rade, a popodne šetaju, planinare i uživaju.

- Htjeli bi ponovno doći jer nam se jako svidjelo. Mljet je prekrasan bolje nego na Karibima, ljepše, kazala je Dika Prosenik, PD Susedgrad, Zagreb.

Za dobro obavljen posao treba nazdraviti. Zahvaljujući volonterima Nacionalni park Mljet spreman je za sezonu i posjetitelje. Trenutačno radi vikendom, a od travnja svaki dan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!