06:41 / 24.02.2021.

Autor: HRT

Kvarner se brendira kao 'destinacija zdravlja'

Turizam na Kvarneru

Turizam na Kvarneru

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Zdravstveni turizam jedna je od najbrže rastućih grana u turizmu, a među vodećim destinacijama je Kvarner. Regija je poznata po cjelogodišnjoj ponudi kvalitetnih zdravstvenih usluga, a kako bi se još bolje pozicionirala na tržištu, TZ Kvarner i Klaster zdravstvenog turizma sada idu i u traženje certifikata i brendiranje "destinacije zdravlja". 

Kvarner je destinacija na koju se oduvijek dolazilo po zdravlje, a sada želi postati i prva certificirana destinacija zdravlja u Hrvatskoj.

- Važno nam je da nas naši građani, a onda i gosti, već inicijalnim imanjem certifikata, prepoznaju kao jednu sigurnu destinaciju. Destinaciju gdje se može pružiti kvalitetna usluga, a sa druge strane imamo proizvod koji možemo ponuditi i drugim regijama s kojima želimo surađivati temeljem našeg iskustva, naglašava doc.dr.sc. Vladimir Mozetić,predsjednik Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera.

Na brendiranju regije snage su udružile Turistička zajednica Kvarner i Klaster zdravstvenog turizma, koji okuplja 32 institucije. Jedna od njih je i Thalassotherapia Opatija.

Certificiranje tog tipa je bitno jer to je određena preporuka administracije prema gostima i partnerima da je ovo destinacija kakvu treba tražiti, ističe šreof.dr.sc. Viktor Peršić, ravnatelj Thalassotherapie Opatija.

Destinacija u koju gost ne dolazi samo zbog niže cijene usluge, već i kvalitete.

- Imamo preduvjete, imamo dobre klinike, a s druge strane imamo i dobru turističku ponudu. Mi kao TZ već smo brendirali našu gastronomiju, outdoor ponudu, mnoge klinike su certificirane, tako da još samo formalno dobijemo i tu titulu, naglašava Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ Kvarner.

A ona bi mogla stići tijekom ove ili najkasnije početkom iduće godine te dati vjetar u leđa razvoju turizma i u korona vremenima.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!