Hrvatski muškarci među najdebljima u EU

14.03.2023.

13:33

Autor: Vijesti/IMS/HRT

Hrvatski muškarci među najdebljima u EU

Hrvatski muškarci među najdebljima u EU

Foto: Grgo Jelavic / PIXSELL

Hrvatski muškarci među najdebljima su u Europi, a prekomjernu težinu ima i pola naših osnovnoškolaca, pokazuju rezultati Europske zdravstvene ankete. Kako bi građani postali svjesni potrebe skidanja viška kilograma, u Čakovcu je održan Dan otvorenih vrata Savjetovališta za prevenciju i tretman prekomjerne tjelesne težine i debljine. 

Savjetovalište djeluje već 16 godina u sastavu Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije i dosad je kroz njega prošlo više od tisuću građana. Nisu svi postigli idealnu težinu, ali zdravije navike većini su postale sastavni dio života.

- Imao sam 110 kilograma i 800 grama i odonda držim se toga reda, imam doručak i večeru po svome, a ručamo zajedno supruga i ja, govori Antun Kovačević, polaznik Savjetovališta.

- Obratiti se mogu svi koji imaju neku potrebu vezanu uz tjelesnu težinu ili vezanu uz prehranu, znači otvoreni smo, bez uputnice, naglasila je dr. Marina Payerl-Pall, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!