15:08 / 12.07.2021.

Autor: Hina/V.M.

Južna Koreja usporila glazbu u teretanama

Ilustracija

Ilustracija

Foto: imtmphoto / Shutterstock

Brojni posjetitelji teretana žele dobru glazbu dok treniraju, no u Južnoj Koreji glazbene su se mogućnosti znatno smanjile po novim covid-19 pravilima.

Standardnim ograničenjima poput fizičkog razmaka, Južna Koreja dodala je zahtjev da teretane ne puštaju glazbu bržu od 120 otkucaja u minuti (bpm) tijekom grupnih vježbi, poput aerobika.


Zdravstveni dužnosnici kažu kako se time želi spriječiti prebrzo disanje ili prskanje znoja na druge ljude, a istovremeno se izbjegava potpuno zatvaranje teretana, kao u prethodnim valovima.


Pravilo su ismijali neki opozicijski zastupnici, nazvavši ga besmislenim, a vlasnici teretana smatraju da ona nije učinkovita i da ju je teško provoditi.


Za Kanga Hyun-kua, vlasnika teretane u sjevernom Seulu, slaganje popisa brzih K-pop pjesama bila je jutarnja rutina.


- Brojni ljudi danas nose vlastite slušalice i mobitele, pa kako možemo kontrolirati njihove popise pjesama, zapitao se.


Vlada je u ponedjeljak nametnula najvišu razinu epidemioloških restrikcija u Seoulu i obližnjim pokrajinama.


Pravila također ograničavaju brzinu trake za trčanje na maksimalnih šest km/h, zabranjuju upotrebu tuševa u teretanama i ograničavaju stolnoteniske mečeve na dvije osobe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!