Kako djecu potaknuti na kretanje

22.07.2021.

13:20

Autor: Ivona Ramadža Čolić/Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Projekt Sportski praznici

Projekt Sportski praznici

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Hrvatski školski sportski savez u suradnji sa županijskim savezima i uz potporu Ministarstva turizma i sporta pokrenuo je projekt "Sportski praznici". Cilj projekta je uključivanje što većeg broja djece u organizirani oblik tjelesne aktivnosti. 

U projektu sudjeluju i djeca iz Šibensko-kninske županije, a što se događa u Drnišu provjerila je ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska:

Praznike na igralištu u Drnišu provodi 30-ak djece, a aktivnosti traju 3 sata dnevno, tijekom pet dana u tjednu.


- Moram ih pohvaliti jer su svako jutro i prije 8 sati već na našim sportskim terenima i čekaju da počnemo. Naše sportsko jutro počinje okupljanjem i dogovorom o sportskim aktivnostima, slijedi razgibavanje i nakon toga se podijelimo u grupe ili zajedno odigramo neku sportsku igru, objašnjava profesorica Majdi Pamuković.


Grupe su potpuno popunjene, posebno su zanimljive aktivnosti koje se inače ne provode u školskom programu, a s obzirom na prekide školske godine online nastavom, duži boravak djece pred računalom ostavio je trag na njihovoj fizičkoj kondiciji.


- Vidi se na njihovim motoričkim sposobnostima koliko su smanjene, ali s ovim projektom pokušavamo podići njihove vještine da budu spremni za idući školsku godinu, zaključila je profesorica Pamuković.


Majka jednog od polaznika radionice Diana Marin ustvrdila je da su je Sportski praznici spasili jer djeca nisu uz računalo, a predsjednica Saveza školskih sportskih društava Šibensko-kninske županije Margit Vrbičić upozorila je na to koliko je važno kretati se jer djeca nam se premalo kreću, kao uostalom i odrasli.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!