Tjedan zdravlja u vrtiću na temu vode, uz Svjetski dan zdravlja

04.04.2022.

17:52

Autor: HRT/Hina/V.G.

Tjedan zdravlja u vrtiću na temu vode

Tjedan zdravlja u vrtiću na temu vode

Foto: Ilustracija / Shutterstock

U sklopu projekta "Živjeti zdravo", a u povodu obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) od 4. do 8. travnja obilježava drugi nacionalni Tjedan zdravlja u vrtiću.

Tjedan zdravlja u vrtiću, pokrenut radi osvještavanja važnosti brige o zdravlju, dovodi u vrtiće niz aktivnosti i natjecanja, ove godine na temu vode - govorit će se o vodi za zdravlje, vodi u prirodi, vodi koja nas gradi i okružuje i o načinima na koje treba čuvati vodu da ostane čista i pitka.

Ove godine Svjetski dana zdravlja, 7. travnja, obilježava se uz temu "Naš planet, naše zdravlje" te će se tim povodom, uz moto Dignimo čaše vode za zdravlje, podsjetiti koliko je voda važna za zdravlje te kako u Hrvatskoj imamo čistu vodu za piće.

U petak 8. travnja pod geslom "Daj pet(ak) za čisti svijet" predstavit će se brojni načini kako zahvaliti vodi koja čuva naše zdravlje i kako se može postati čuvar prirode.

Tjedan zdravlja u vrtiću dio je projekta Živjeti zdravo, nastao u suradnji s Hrvatskom udrugom medicinskih sestara, Društvom medicinskih sestara dječjih vrtića, Poliklinikom SUVAG, Dječjim vrtićem Slavuj iz Strmca (Sveta Nedjelja) i Dječjim vrtićem Drniš, pod stručnim vodstvom Sanje Musić Milanović.

Projekt "Živjeti zdravo", sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, nastoji unaprijediti zdravlje populacije putem smanjenja negativnog učinka bihevioralnih, biomedicinskih i sociomedicinskih rizičnih čimbenika te kreirati okruženje u kojem je svim osobama u Hrvatskoj omogućena najviša razina zdravlja i kvaliteta života

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!