Zašto je važno zimsko vježbanje

09.02.2021.

12:53

Autor: Dnevnik

Zimsko vježbanje

Zimsko vježbanje

Foto: Dnevnik / HRT

U danima kada teretane i fitnes centri ne rade, a vrijeme baš i ne dopušta sportove na otvorenom, mnogi traže način kako ostati fizički aktivan. Izbora baš i nemaju, ostaje vježbanje u parkovima i dječjim igralištima, a za one hrabrije i - zimsko kupanje.

- Kada se krene s treningom, glava se kompletno isključi i živite samo to. Nema crnih misli, samo sreća, a pogotovo nakon treninga, sreća je još veća, rekao je Roman Stamatović iz Rijeke. 


Dvojicu prijatelja ni vremenski uvjeti ne mogu spriječiti da ulažu u sebe i svoje zdravlje. 


- Sve što radimo, radimo vani na zraku, bilo kiša, snijeg, sunce, to nama ne igra ulogu. Svaki dan vježbamo, čisto zbog nas - u zdravom tijelu, zdrav duh, gradimo se, unaprjeđujemo, rekao je Fedja Džafić iz Rijeke. 


Neki na suhom, neki u moru. Sa sigurne udaljenosti, u jaknama, pogledom pratimo redovitog zimskog kupača. Kaže, zimsko kupanje ima svoje prednosti. 


- Sol, hladnoća, šok koji momentalno stvara nelagodu i možda ga je teško podnijeti, ali dugoročno tjera organizam da se rješava otpadnih tvari, mrtvih stanica i tako praktički ulažemo u svoje zdravlje, rekao je Sanjin Crnković, instruktor u fitness centru. 


Kojeg bez fizičke aktivnosti nema. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!