Albinina prva natjecateljska Dora

01.02.2021.

19:12

Autor: HRT

Albina

Albina

Foto: Mislav Žabarović / -

Albina Grčić odrasla je u obitelji koja njeguje kreativno izražavanje kroz pjevanje, a prisutnost glazbe od djetinjstva učvrstila je i njezinu privrženost sceni. Za to je zaslužan i glazbeno-edukativni projekt kojem se pridružila kao osmogodišnjakinja. 

Umjetničko sazrijevanje, oblikovano i sviranjem klavira u glazbenoj školi, dodatno je definirala sudjelovanjem u mjuziklu, koji ističe kao jednu od prekretnica u njezinu životu. Spomenuti joj je nastup dao priliku da otkrije mogućnost interpretiranja emocija kroz ples i glumu, koje voli kombinirati s pjevanjem. Sva ta iskustva formirala su Albinu kao pjevačicu koju je šira publika upoznala početkom 2020. godine, koju je privela kraju objavom uspješnog debitantskog singla Imuna na strah.


Sudjelovanje na Dori 2021. ostvarila je pjesmom Tick-Tock, za koju je od samog početka vjerovala da će postati njezina osobna karta na domaćoj glazbenoj sceni. 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!