Britanska Kraljevska pošta izdala poštanske marke s citatima iz "Mućki"

20.02.2021.

15:26

Autor: Hina/HRT/V.G.

Poštanski sandučić

Poštanski sandučić

Foto: Ilustracija / Pixabay

U povodu obilježavanja 40 godina od premijernog prikazivanja prve epizode kultne BBC-jeve serije "Mućke", britanska pošta odlučila je izdati ograničenu seriju poštanskih maraka na kojima će biti prikazane scene i čuveni citati glavnih likova, pišu britanski mediji.


Royal Mail je poštanska tvrtka koja izdavanjem posebnih poštanskih maraka često obilježava događaje, prvenstveno od velikog značaja za povijest Velike Britanije.

Ovaj su put odlučili izdati 12 posebno dizajniranih maraka sa scenama i čuvenim citatima omiljenih likova iz humoristične serije "Mućke".

U priopćenju stoji da će na njih osam biti prikazane poznate scene, poput one u kojoj Del Boy pada sa šanka ili scene u kojoj lomi skupocjeni luster. Na preostalim markama bit će prikazani glavni likovi serije, uz Del Boya i njegov brat Rodney, Djed i nezaobilazni ujak Albert.

Na jednoj su prikazani Del Boy, Rodney, Djed i ujak Albert, a pored njih piše nezaboravna Delova krilatica: "U ovo doba sljedeće godine bit ćemo milijunaši!"

- Vrhunski scenarij, nevjerojatan sadržaj i neobične osobine likova učinile su 'Mućke' jednom od omiljenijih humorističnih serija svih vremena. Zato smo kroz marke odlučili predstaviti 40 godina od početka emitiranja 'Mućki' kako bi nas podsjetile na neke od najduhovitijih scena, rekao je Philip Parker iz Royal Maila.

Serija "Only Fools and Horses", kod nas prevedena kao "Mućke", prvi je put emitirana godine 1981., a zadnja epizoda išla je na Božić 2003.

Premda je serija nastala prije 40 godina, dogodovštine glavnih likova i specifičan britanski humor učinile su je bezvremenskom pa su epizode "Mućki" i danas jednako gledane kao i prije toliko godina.

U povodu obilježavanja godišnjice emitiranja serije i izdavanja posebnog seta poštanskih maraka, javnosti se putem Twittera obratio i glumac John Challis koji je u seriji glumio Boycieja te je u maniri svojega glumačkog lika pozvao građane da kupe marke, koje su u prodaji od 16. veljače.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!