12:16 / 24.03.2021.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Domaćin Glazbenih dana HRT-a i idućih godina - Opatija

Pobjednica Dore  Albina

Pobjednica Dore Albina

Foto: Renato Branđolica / HRT

Nakon još jedne uspješno odrađene Dore, glazbenog spektakla koji se sredinom veljače održao u Opatiji, već se radi na pripremama za sljedeću godinu. Domaćin Glazbenih dana HRT-a i idućih će godina biti Opatija, a nastavak uspješne suradnje Opatije i HRT-a ovih će se dana zapečatiti i ugovorom.

Pogledajte reportažu iz Opatije ekipe emisije Dobro jutro, Hrvatska:

Ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković duboko vjeruje da suradnja s HRT-om ima veliki značaj.


- Suradnja je izvrsna, moram to istaknuti, takva događanja su jako vrijedna i važna za nas jer je vrijednost onih događanja u Opatiji stavljena na nacionalnu razinu, Opatija se prezentira kao jedan od glavnih centara događanja u našoj divnoj domovini, kaže Gigante Dešković.

Ernie Gigante Dešković

Ernie Gigante Dešković

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Kultura nije stala čak ni u ovim pandemijskim vremenima već gura naprijed. Dokazala je to i ovogodišnja Dora - veliki glazbeni događaj organiziran je uz poštovanje svih epidemioloških mjera. Kulturna događanja u Opatiji planiraju se i dalje - Ljetna pozornica priprema se za sezonu koja počinje u lipnju.


Događanja su uvijek zanimljiva i atraktivna, a program se stvara tako da bude interesantan široj publici tako da svatko može naći nešto za sebe.


- Ove godine planiramo odraditi zaostatke radi korone od prošle godine: Il volo, Tom Jones i slično… Naravno, fokus je i na domaćoj sceni gdje mi sudjelujemo u cijeloj toj priči gdje se vrijednim hrvatskim umjetnicima pruža mogućnost da i oni na neki način prebrode lakše cijelu situaciju s covidom. Vrata na ljetnoj otvorena su im otvorena tako da će biti i cijeli niz hrvatskih izvođača, najavljuje Gigante Dešković.

Opatija

Opatija

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Opatija je grad turizma, ali i kulture i glazbe


Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić ističe da je Opatija oduvijek bila grad festivala.


- Najstariji festivali bili su u Opatiji i to je jedna turistička niša koju mi želimo iskoristiti i prema tome Dora, festival i Opatija - to je neraskidiva veza, poručio je Dujmić.

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Partner na projektu Glazbenih dana i dalje su Amadria Park Hoteli.


- Svakako se veselimo što ćemo biti dio velikog i važnog projekta, Dora pripada Opatiji i zbilja nam je drago što će sudionici ove godine i narednih godina biti smješteni u našim hotelima i što će biti dio Opatije, kaže Ivana Martić iz Amadria Park hotela.


Uz nadu da će epidemiološka situacija sljedeće godine dopustiti još raskošnije Glazbene dane, uz veći broj gostiju, publike i uvijek rado posjećenih popratnih događanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!