Nakon pobjede, skandal; pjevač Måneskina: "Ne drogiram se. Dajte, molim vas!"

23.05.2021.

12:13

Autor: Matea Mikić/Dnevnik u podne/HTV/IMS

Vokal Damiano David iz talijanskog Maneskina na tiskovnoj konferenciji nakon pobjede

Vokal Damiano David iz talijanskog Maneskina na tiskovnoj konferenciji nakon pobjede

Foto: Piroschka van de Wouw / Reuters

Italija je pobjednica 65. Eurosonga koji se sinoć održao u Rotterdamu. U uzbudljivom finalu, Švicarska je bila u uvjerljivom vodstvu prema glasovima stručnih žirija 39 država. Dramatičan preokret donijeli su glasovi publike koja je s najviše bodova nagradila Italiju. A ne bi to bio pravi Eurosong - bez skandala u epilogu.

Neizvjesnost u rotterdamskoj dvorani Ahoy trajala je do posljednjeg trenutka. U tijesnoj borbi između Švicarske, Francuske, Malte i Italije, presudili su glasovi publike - pobjedu je odnio talijanski rock bend Måneskin.

Prijenos finala jučer smo uživo pratili i na našem portalu:

No pobjedu je zasjenio skandal. Pojavila se snimka zbog koje su neki posumnjali da članovi benda sa stola konzumiraju zabranjena opojna sredstva.

"Damiano, moram pitati zbog onog što se vidjelo tijekom emitiranja, kada se činilo da si se nagnuo nad stol. Ljudi su na društvenim mrežama nagađali da si uzimao kokain. Što je to bilo?", pitao ga je novinar na konferenciji za medije. Damioano David, glavni vokal grupe, odgovorio je kako je drugom članu benda pala čaša na pod.

- Ne drogiram se. Dajte, molim vas!, odgovorio je.

Pobjedničkoj pjesmi i hrvatski žiri dao je maksimalnih 12 bodova, dok je hrvatska publika s najviše glasova nagradila susjednu Srbiju. Unatoč epidemiološkim mjerama - ovogodišnji glazbeni spektakl sjajno je organiziran - u dvorani ga je pratilo čak 3500 gledatelja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!