HRT sudjelovao u izboru švedske pjesme za Eurosong 2023.

11.03.2023.

22:56

Autor: HRT

ilustracija

ilustracija

Foto: Shutterstock / Shuttestock

Hrvatska radiotelevizija (HRT) večeras je sudjelovala u švedskom izboru za pjesmu Eurovizije, popularnom Melodifestivalenu 2023.

Švedska nacionalna selekcija u produkciji SVT-a ( Sveriges Television AB) prenosila je finale natjecanja iz Friends Arene u Stockholmu. Ove godine pozvali su 8 zemalja sudionica ESC-a da budu dio njihova tima glasovanja. Među njima je bio i HRT, kojemu je tako pripala čast da svojim glasovanjem sudjeluje o švedskom predstavniku na Eurosongu u svibnju u Liverpoolu.

Osim Hrvatske, glasovali su i žiriji iz Australije, Belgije, Latvije, Malte, Španjolske, Njemačke i Austrije.

Članovi HRT-ova žirija bili su radijske glazbene urednice Đurđica Ivanković i Ema Gross, urednik Željko Mesar, voditelj i glazbeni urednik Dinko Komadina i urednik projekta Dora 2023. i voditelj HRT-ove delegacije Eurosong 2023. Tomislav Štengl. U eter švedskog izbora javljala se voditeljica i novinarka Zlata Mück Sušec.

Pobjednik Melodifestivalena 2023. nastupit će u Liverpoolu u utorak 9. svibnja u drugom dijelu prvog polufinala.

Švedska je 1958. debitirala na Eurosongu, a pobijedila je čak 6 puta! Domaćin je tri puta bio Stockholm, dva puta Malmö, a jednom Göteborgu.

Ova nordijska zemlja na Eurosongu je sudjelovala 61 put.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!