Jadran Lazić - fotograf zvijezda poput Taylor, Conneryja, De Nira...

14.09.2021.

13:19

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Robert De Niro

Robert De Niro

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Putujuća izložba "50 godina fotografije" splitskog fotografa Jadrana Lazića od 5. rujna je u prostorijama Hrvatskog glazbenog zavoda u Zagrebu.

O tomu kako je nastalo 200 fotografija s izložbe i monografija koja ju prati u emisiji Dobro jutro, Hrvatska govorio je autor Jadran Lazić:

- Napokon smo dočekali toliko najavljivanu monografiju fotografija Jadrana Lazića, koja dolazi kao luksuzno opremljeno kapitalno štivo u dva toma na 900 stranica, i postaje vizualni vremeplov glamura dvadesetog stoljeća. Prva promocija monografije „Jadran Lazić – fotograf“ uz izložbu crno-bijelih fotografija, održana je u Bolu na otoku Braču. Nakon Šibenika, Splita, Hvara, Dubrovnika i Sarajeva stigla je u Hrvatski glazbeni zavod, ističu organizatori.


Dolazak Homeinija na vlast, Kissingerova diplomacija, Iransko-Irački rat, sprovod Leonida Brežnjeva, buđenje Palestine, otmice i ucjene, posjeti američkog i francuskog premijera našoj zemlji samo su neki od događaja koje je Lazić uhvatio svojim objektivom.


Fotografirajući međunarodni svijet glamoura Lazić je portertirao, među ostalima, Mickeya Rourkea, Gillian Anderson, Millu Jovovich, Johnnyja DeppaFaye Dunaway, Arnolda Schwarzeneggera te Jodie Foster koju je čak i doveo 1977. godine u Split, kako kaže, "na mamine palačinke".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!