Jake žene glazbene scene

29.01.2021.

13:53

Autor: HRT

Sara Renar: 'Medeja'

Sara Renar: 'Medeja'

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Glazbeni urednik na Hrvatskom radiju Dinko Komadina u ovotjednom pregledu u emisiji Dobro jutro, Hrvatska donosi pregled novih singlova i spotova s naglaskom na snažnim glazbenim umjetnicama:

Zdenka Kovačiček je snimila pjesmu za sve samosvjesne žene koje žele neustrašivo kročiti kroz život. Riječ je o njezinu novom singlu Jaka, u kojemu joj se pridružio Davor Gobac. Pjesmu je uglazbio Zdenkin dugogodišnji suradnik Marko Tomasović, a stihove napisala Daniela Borovnjak.


Popratni videospot snimljen je u zagrebačkoj Kinoteci. Režirao ga je Hrvoje Zalukar. Kovačiček će 19. veljače objaviti svoj novi album Konstatacija jedne mačke. S njega je dosad već predstavila pet singlova od kojih je najuspješniji bio Pozitivan primjerak - duet s Mirelom Priselac Remi. Zanimljivo, njen prethodni studijski album To Be Zdenka bio je objavljen prije čak sedamnaest godina.

Glazbena senzacija Billie Eilish po prvi puta je zapjevala na španjolskom jeziku, i to u suradnji sa svojom kolegicom Rosalijom (barcelonskom glazbenicom kojoj popularnost, posljednjih mjeseci, rapidno raste).


Djevojke su snimile pjesmu Lo Vas A Olvidar. Australsko-američki redatelj Nabil Elderkin napravio je popratni videospot. Na YouTubeu ga je, u prvih tjedan dana, pogledalo više od 35 milijuna korisnika


Dokumentarni film Billie Eilish: The World's a Little Blurry premijerno će se prikazati 26. veljače. U njemu je zabilježen proces nastanka njezina hvaljenog i nagrađivanog prvijenca When We All Fall Asleep, Where Do We Go?


Sara Renar je u svojoj novoj pjesmi uprizorila lik Medeje, inspirirana naslovnom junakinjom slavne Euripidove tragedije. Medeja je tragična priča ženske emancipacije i težnje prema vlastitom samoostvarenju. Videoanimaciju spota potpisuje zagrebačka animatorica Ira Bulić. Renar ovom pjesmom najavljuje izlazak svojega novog albuma. Objavit će ga, znakovito, 8. ožujka - na Dan žena.

Zagrebački bend U pol' 9 kod Sabe ima novi singl: pjesma Ako ne sanjaš nastala je u vrijeme prošlogodišnjeg proljetnog lockdowna i govori o tome kako je važno sanjati, ne odustajati i svaki dan iznova činiti svijet malo ljepšim mjestom. U popratnom videospotu, capoeiru su odigrale Anđelka Pelinović i Tena Kostanjšek iz udruge Amazonas, i to na krovu famoznog Vitićevog nebodera u Laginjinoj ulici u Zagrebu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!