Modna revija 'Sound and Fashion by Mistral beach club'

16.08.2022.

16:54

Autor: Dominik Strize/Regionalni dnevnik/HRT

Modna revija 'Sound and Fashion by Mistral beach club'

Modna revija 'Sound and Fashion by Mistral beach club'

Foto: HRT / HRT

Nakon dvije pandemijske godine polako je počela oživljavati i modna scena. Prvi put u Splitu održana je revija isključivo kupaćih kostima i odjevnih predmeta za plažu, i to stopostotnih hrvatskih, odnosno splitskih proizvoda.  


Modna revija 'Sound and Fashion by Mistral beach club' sinergija je splitskih modnih brendova: Anovi i No7 by Šime Kovačević te poznatog DJ-a Ivana Mastermixa, CROwd Control umjetnika i splitskih salsa plesača. Sve se odigralo pod palicom menadžerice Lene Alfirević, koja sa sobom donosi veliko iskustvo svjetske filmske i modne industrije.

- Do projekta je došlo sasvim spontano, ja sam Šimu upoznala na jednom intervju, tad sam predavala u talijanskoj školi mode Caligari. Pitao me što mislim o splitskoj modnoj sceni, zastala sam i rekla da moramo nešto napraviti i tako smo se sreli nakon mnogo godina, ispričala je Lena Alfirević, direktorica revije "'Sound and Fashion by Mistral beach club".

I u veoma kratkom vremenu rodila se ideja o modnoj priči koja će veličati ljeto, glazbu i ples.

- Prvo moram sa zahvaliti Leni koja je pokrenula modnu industriju, Obrtničkoj školi Split koja mi je pomogla, tamo sam pred tri godine upoznao učenika koji je tek upisao za krojača i danas tri godine poslije surađujemo, dodao je Šime Kovačević, no7bysimekovacevic.

- Meni je bilo super, ja sam nakon deset godina jedini muški krojač, kazao je Denis Budiša, krojač, modni kreator.

Vrlo rado u priču se uključila i renomirana modna kreatorica Ivona Glavaš, čiji su kostimi, kako sama kaže, namijenjeni ženama.

Da se napokon nešto događa na modnoj sceni, osim dizajnera veoma raduje i modele i manekene. Među njima je Sinjanka Danijela koja je za vrijeme najstrožeg lockdowna u Beču proglašena najboljim fotomodelom Europe, a danas je brucošica na Medicinskom fakultetu.

- Meni je jako drago da se nakon dvije godine nešto događa, kazala je Danijela Šimić.

Iako je pandemija uništila velik dio svjetske modne industrije, Splićani ne posustaju, već žele svoj grad staviti na mapu svjetske mode.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!