Objavljen popis izvođača na dodjeli Porina

01.06.2021.

14:25

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/Hina/V.M./HRT

Sunčana strana Prisavlja

Sunčana strana Prisavlja

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Objavljen je popis izvođača koji će u subotu na pozornici Sunčane strane Prisavlja nastupiti na ovogodišnjoj dodjeli glazbenih nagrada Porin, kada će se uz nagrade u 36 kategorija dodijeliti i tradicionalne nagrade za životno djelo.

- Glazba nam se vraća na velika vrata, otvaramo sezonu za koju se nadamo da će biti puna nastupa uživo, onoga što je glazbenicima najviše nedostajalo proteklu godinu, ističu organizatori.


Za dodjelu su najavili nastupe Albine, Vinka Ćemeraša, Matije Dedića, Darije Hodnik, Ivana Kapeca, Damira Kedže, Massima, Mije Negovetić, tria 9OF3, Pavela, Marka Tolje, Damira Urbana, Vanne, Je Veux, Brune Vlaheka i Zsa Zse & Hiljsona.


28. po redu dodjela će se prenositi na Prvom program HTV-a i Drugom programu Hrvatskoga radija.


Dobitnici Porina za životno djelo su pjevačica Zdenka Kovačiček, skladatelj, dirigent, pijanist i pjevač Silvio Foretić te posthumno Krunoslav Kićo Slabinac.


Detalje o subotnjoj dodjeli Porina, koaj će se održati na na pozornici Sunčane strane Prisavlja doznali smo od izvršnog direktora Porina Davora Drezge i glavne tajnice Porina Ivane Martinac koje smo ugostili u emisiji Dobro jutro, Hrvatska:

I Porin nosi masku


Statua Porina ove godine, s obzirom na situaciju u kojoj se našao svaki glazbenik, ima masku. Autor statue Ivica Propadalo želio je neko posebno obilježje koje će nas podsjećati na dane glazbene šutnje.


Kroz dodjelu će nas voditi Iva Šulentić i Ivan Vukušić, sad već dugogodišnji poznavatelji i prijatelji Porina. Scenaristi dodjele su Joško Lokas i Mislav Donaj, redatelj je Mario Vidosavljević, glazbeni producent Ivan Popeskić, a urednica je Andrijana Škorput.


Scenografiju potpisuje Miroslav Hrg, glavna tajnica Porina je Ivana Martinac, izvršna producentica Nina Bočvarov, predsjednik UO Porina je Frano Đurović, a izvršni direktor Davor Drezga.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!