Doru pratilo gotovo 24 posto populacije

13.02.2023.

15:05

Autor: Komunikacije HRT-a

Let 3 je pobjednik Dore 2023.

Let 3 je pobjednik Dore 2023.

Foto: Renato Branđolica / HRT

Izravan prijenos Dore, izbora hrvatske pjesme za Pjesmu Eurovizije 2023., u subotu navečer iz Opatije na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1) bio je najgledaniji sadržaj na svim televizijama toga dana, kojeg je gledalo 23,37 posto opće populacije (AMR).

O iznimnom zanimanju za ovaj HRT-ov spektakl također govori i podatak o visokom udjelu u gledanosti (SHR) od 42 posto, nešto manje od polovice svih onih koji su o tom trenutku bili pred svojim malim ekranima.

"Mama ŠČ!" ima preko 1,6 milijuna pregleda na YouTubeu


Osim linearnih medija, Dora se pratila i putem društvenih mreža, pa je tako na HRT-ovom YouTube kanalu posvećenom Dori u ponedjeljak poslijepodne ukupno bilo više od 1,6 milijuna pregleda pobjedničke pjesme "Mama ŠČ!" grupe Let 3. 

Hrvatska radiotelevizija angažirala je velike produkcijske kapacitete kako bi subotnji spektakl iz Opatije bio na visokoj razini, uključujući vrhunsku rasvjetu, LED ekrane, proširenu stvarnost te velik broj kamera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!