Kuhar David Skoko u drugoj epizodi serijala "Jesti na cesti" vratio se u svoju Istru gdje ga je dočekala jedna od najvažnijih i najistaknutijih zvijezda naše kulinarske scene, gastronomski virtuoz, Ana Ugarković. Dok su smišljali jelovnik za Davidovu kuhinju na kotačima, poveo se razgovor o Aninim kulinarskim počecima.
Ana je silom prilika počela kuhati dok je bila na školovanju u Italiji. Nakon tri mjeseca sendviča, odlučila je spraviti neko toplo jelo.
- Jedno od prvih jela je bio rižoto iz vrećice, koji sam malo popravila, smije se Ana.
U pravu, restoransku kuhinju Ana je ušla relativno kasno.
- Kad sam živjela u Londonu, ja sam odlučila da neću nikada imati restoran, objašnjava Ana.
Radila je u glasovitom River Cafeu gdje je kulinarsku karijeru počeo i slavni Jamie Oliver.
- To je bilo predivno mjesto, bile su dvije vlasnice. Nekako meni ta ženska kuhinja baš dobro sjeda, dodaje Ana.
Ana Ugarković i David Skoko
Foto: Jesti na cesti / HRT
Radeći u tom restoranu shvatila je da je to jako težak posao.
- U svakom trenutku nešto može poći u krivo, i krene... Na kraju mi se slučajno desilo da ipak otvorim restoran, kaže Ana.
I čim je otvorila restoran, sve je krenulo punom parom:
- Nismo bili spremni na svu tu gužvu na početku, a uhodavanje restorana je jako bitno. Mi smo krenuli, i odmah je bila gužva, ispričala je Ana.
Jesti na cesti
Foto: Jesti na cesti / HRT
A kakav su jelovnik Ana i David smislili ponuditi u kombiju - kuhinji kojim David putuje kroz serijal "Jesti na cesti" možete otkriti u snimci druge epizode koju pogledajte na multimedijskoj usluzi HRTi. Nove epizode serijala pratite ponedjeljkom na HTV1 od 20,15h.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!