Kakav spektakl! Hod na žici preko Modrog jezera

27.10.2021.

07:13

Autor: Ivica Đuzel/V.K./Dnevnik

Spektakl iznad Modrog jezera

Spektakl iznad Modrog jezera

Foto: Ivica Đuzel / Dnevnik/HRT

Za jedne ludost, za druge hrabrost. Kako god - ne može im se poreći vještina i osjećaj za ravnotežu. Nakon što su po žici hodali iznad imotskog Crvenog jezera - austrijsko-njemački tzv. Highlineri to su napravili i iznad presušenog Modrog jezera i tako postavili novi hrvatski rekord.

Spektakl visoko iznad presušenog Modrog jezera. Austrijanci i Nijemci hodaju po konopcu od poliestera dugom 670 metara i širokom samo dva centimetra od ruba do ruba jezera. Već su srušili naš nacionalni rekord.

- Mene je strah gledati, a kamoli hodati, jer gledam dolje i to je sajla od 2 centimetra. To je neka posebna hrabrost, govori Dinko Vučak.

Pitali smo takozvane highlinere kako je biti sam visoko iznad svega i smeta li im imotska bura.

- Prije dva dana bio sam na velikoj liniji i bilo je vrlo vjetrovito. Bio sam na sredini, nisam imao kamo jer kad si gore, nemaš nikoga, nitko ti ne može pomoći, naglašava Michael Pleintinger iz Austrije.

Imotska jezera za njih su golem izazov, velik motiv. Nakon Modrog i Crvenog, najavljuju lov na nepristupačni Galipovac.

- Ljudi su veoma ljubazni i prijateljski nam pomažu. Hvala svima, govori Florian Zoller iz Austrije.

U imotskoj Turističkoj zajednici svjesni su koliko adrenalinske avanture donose koristi i besplatnog marketinga.

- Njihov dolazak kao i prije četiri godine izazvao je ogromnu medijsku pozornost što nam je itekako vjetar u leđa i za iduću sezonu i sve koje predstoje, rekao je Luka Kolovrat, direktor TZ-a Imotski.

A upravo će ovoga vikenda Imotski dosegnuti sto tisuća turističkih noćenja. Mnogo više nego 2019., prije nekoliko godina nezamislivo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!