Gdje sve Zagrepčani mogu dočekati novu 2022. godinu

31.12.2021.

07:01

Autor: Ante Raić/Regionalni dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Izbor lokacija za doček 2022. uistinu je raznolik

Izbor lokacija za doček 2022. uistinu je raznolik

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Izbor lokacija na kojima Zagrepčani mogu dočekati novu 2022. godinu uistinu je raznolik. Od Trga bana Jelačića i adventskih lokacija, na koji će se moći ući samo uz COVID-potvrde, do klupskih dočeka, koji će zbog epidemioloških mjera potrajati do dva ujutro. Program na Silvestrovo započet će na Fuliranju ispred Esplanade, gdje program počinje već u jedanaest sati - tjeranjem stare godine. 


- Od jedan do tri imamo nastup grupe Ljetno kino, zatim nastavljamo dalje s DJ-ima, a legenda DJ-a Robert Mareković, kojeg dobro znate iz Fantoma, on će nas uvesti u Novu godinu, rekla je organizatorica "Fuliranja" Hana Klain.

A na Trgu bana Jelačića za početak će Zagrebačka filharmonija svirati pjesme grupe Queen, dok će u Novu godinu Zagrepčane uvesti Psihomodo pop.

- Ja sam pjevač grupe Psihomodo pop - Davor Gobac. I ovom prilikom vas pozivam da dođete na Trg jer ćemo svirati novogodišnji koncert. Možete zamisliti - mi ulazimo u 2022. godinu i svira rock'n'roll bend. Pa ja bum pal u nesvijest. Ljubim vas, poručio je Davor Gobac, pjevač grupe Psihomodo pop.

Početkom mjeseca svoja vrata je otvorio kultni zagrebački rock klub Jabuka, od sada pod imenom Dva osam. Glazbu će birati dobro poznati DJ. 

- Za Novu godinu smo pripremili spoj svega što se nekad puštalo u Jabuci, od ranih osamdesetih, darkerskih, preko rock'n'rolla iz devedesetih i ovih modernijih stvari, istaknuo je DJ i glazbenik Tomi Phantasma.

Rock'n'roll doček priprema i Hard Place, najveći mali rock klub u gradu.

- Klasična rock'n'roll zabava, imamo live muziku, DJ-a, pogodnosti za posjetitelje. Bit će nas nešto manje, ograničeni smo brojem, držat ćemo se epidemioloških mjera, bit ćemo do dva ujutro, ali zato počinjemo ranije, već od sedam, dodao je Gordan Penava Pišta, Hard Place.

Ovo je samo mali dio ponude, za sve one koji za najluđu noć traže i najluđi provod. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!