Zagrebački pub kviz 250. natjecanje posvetio Vatrenima

27.11.2022.

07:06

Autor: Dnevnik/HRT/R.S.

Nogometni pub kviz

Nogometni pub kviz

Foto: HTV / HRT

Pub kvizovi u Zagrebu, ali i cijeloj Hrvatskoj posljednjih su godina vrlo popularni. Jedan je zagrebački svoje 250-to natjecanje u znanju posvetio kome drugom nego Vatrenima i Svjetskom prvenstvu.


Redoviti sudionici pub kvizova, ali i svi drugi kojima je nogomet posebno prirastao srcu, jučer su došli na svoje. Umjesto književnosti i glazbe te opće kulture, jučer se tražilo isključivo nogometno znanje.


- Zadovoljni smo, pitanja s u zanimljiva i moramo dobro razmisliti o odgovorima, za HRT Dnevnik rekao je Luka, "Božine bebe".


- Nismo do sad bili na nogometnim i sportskim kvizovima, nego opće znanje, i baš je super malo promijeniti, kazao je Luka, "Štucne". 


Odlično se zabavljamo. Ja ne znam baš puno o nogometu, ali mi je zabavno, istaknuo je Urša, "Umtiti, ti si moj hit".


Autoru pitanja to je bio jubilarni, 250-ti kviz koji je sastavljao. Pitali smo ga koja je tajna dobrog kviza.


- Pitanja su rekao bi kreativna, nisu preteška, uvijek imaju neki hint i da se ne zna odgovor, može se preko tog hinta, kako mi to zovemo u kvizaškom svijetu, izvući neki podatak za čim bi se vodilo da se dođe do točnog odgovora, kazao je Sven Šiljak, autor kviza.


Kviz je podijeljen na tri dijela, a nakon svakoga ekipe razmjenjuju papire s napisanim odgovorima. Međusobno si dodjeljuju bodove dok voditelj čita točne odgovore. Nakon prve stanke, jedna ekipa nije imala nijednu pogrešku.


- Imamo više znalaca, pokrivamo više područja i perioda i to je to, rekao je Hrvoje, "Laki muškarci".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!