Slave platinasti pir i vole se više nego ikada

25.04.2023.

20:01

Autor: Mateja Delija/Dnevnik/HRT

Kata i Ivan Marušić

Kata i Ivan Marušić

Foto: Dnevnik / HRT

Kata i Ivan Marušić iz Pruda, pokraj Metkovića danas obilježavaju čak sedamdeset godina zajedničkog života. 'Platinasti pir' obljetnica je braka koju rijetko koji par doživi.


Zaljubili su se još kao djeca krajem četrdesetih godina. On je sa šesnaest krenuo na izučavanje zanata, a potom u mornaricu. Ona je čekala na njegov povratak.

- Pet godina je ona čekala dok se ja ponovo javim. I tako je prošlo pet godina i ta ljubav se začela, baš prava. Prava i traje do sada, kaže Ivan Marušić - Pela. Bilo je, momaka, dodaje Kata, "pet, šest - ali ja sam njega odabrala i zavoljela".

Ruku pod ruku, opet do oltara


'Zajedno u zdravlju i bolesti, u dobru i zlu' - riječi su koje su prilikom vjenčanja obećali jedno drugom, ni ne sluteći da će za sedamdeset godina to ponoviti. Nije ni sanjao da će 70 godina živjeti skupa, kaže Ivan i pita: "Tko more trpit ženu sedamdeset godina?". 

Pod ruku kao nekad, u krugu najmilijih, danas su ponovno prošetali do oltara kako bi obnovili bračne zavjete. Ključ uspjeha za to dočekati, ističu, leži u zdravlju, ljubavi, poštovanju i razumijevanju.

Kata i Ivan Marušić

Kata i Ivan Marušić

Foto: Dnevnik / HRT

- Danas mladi ljudi odustaju od borbe, a oni su se borili za svoj brak, za svoju djecu i za svoju ljubav u konačnici, kaže njihova kći Manda Vučetić. Da mogu biti primjer svima smatra i sin Jurica Marušić pa dodaje: "To je neka kemija". 

Danas, nakon sedam desetljeća provode najviše vremena zajedno i priznaju, vole se više no ikad.   


'Ne daj mi Bože, da ostanem bez nje'


- Ne daj mi Bože, da ostanem jednoga dana bez nje. O Bože sačuvaj to, kaže Ivan.

Zajedničke godine planiraju brojiti dokle god mogu disati, a mladim parovima poručuju; dok ima poštovanja, ovakve obljetnice i neće biti tako rijetke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!