Ljubav pobjeđuje sve: Ljubica i Nikola proslavili zlatni pir

12.11.2022.

20:40

Autor: Ana Bralić/Dnevnik/HRT/R.S.

Ljubica i Nikola Keran iz Vodica proslavili 50 godina braka

Ljubica i Nikola Keran iz Vodica proslavili 50 godina braka

Foto: HTV / HRT

Proslaviti pola stoljeća zajedničkog života u braku nije mala stvar, pogotovo kada prema statističkim podacima, skoro svaki četvrti brak u Hrvatskoj završava razvodom. Ljubica i Nikola Keran iz Vodica proslavili su Zlatni pir i istaknuli da ljubav sve pobjeđuje!


Kao i prije 50 godina Ljubica i Nikola te njihovi uzvanici okupili su se ispred župne crkve. Običaj kićenja gostiju svadbenim cvijetom ovaj je put pripao nekadašnjoj mladenki.


- To je ipak sad drugi put i ja sam imala tu čast, to su mi i djeca rekla, za HRT Dnevnik rekla je Ljubica Keran iz Vodica. 


Ljubica i Nikola poželjeli su sada u krugu svoje obitelji, obnoviti vjenčane zavjete. Uzajamna ljubav, poštovanje, razumijevanje i vjernost doveli su ih do svadbenog ozračja 50 godina poslije.


-  Kao da mi je još bolje nego onda, onda sam bila premlada pa to nisam toliko ni shvaćala, rekla je Ljubica. 


- Ovo je samo sjećanje na mladost, istaknuo je Nikola Keran

A kao i u mladosti, slavilo se u krugu najmilijih. Gostoprimstvo nije strano Keranima pa dugogodišnjim iznajmljivačima na svečanu obljetnicu stigli su i gosti.


Veselje, optimizam i predanost njihov su vjetar u bračna jedra i zalog za obitelj.


- Dobili smo puno njihove ljubavi i odgojili su nas u dobre ljude i usadili su nam neke vrijednosti, rekla je Natalija Marcelić, kći.


Troje djece i 7-ero unučadi njihovo su bogatstvo, a kad su oni, karakterno različiti, rekla je Ljubica, mogli uspjeti onda mogu svi.


- Uvažavala sam ja njegovo mišljenje, on je uvažavao moje i tako smo mi to nekako sređivali, kazala je Ljubica.


- Ali ja sam smirena jedna osoba tako da sam morao moju ženu uvažavati puno i zato smo toliko i dogurali, istaknuo je Nikola. 


Jer uvijek je pobjeđivala ljubav. Ljubica i Nikola slažu se i u tome da u takvom ozračju dočekaju i dijamantni pir!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!