U dobru i zlu više od pola stoljeća

13.12.2022.

17:22

Autor: Danijela Hegediš Preskočil/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Zlatni pir

Zlatni pir

Foto: HRT / HTV

Dok se mnogi u Hrvatskoj nadaju zlatnom peharu svjetskih nogometnih prvaka, u Daruvaru su neki već zlatni. Zlatni pir proslavio je ondje 21 bračni par, a jedan čak šest desetljeća braka.

Emilija i Bogumil Bukač upoznali su se 1959. godine. Danas skladno žive u starosti pomažući jedan drugome.

- Čekala sam ga još dvije godine dok nije došao iz vojske i onda smo se uzeli. Dvoje djece smo mali, a sad imamo 10 praunuka, kazala je Emilija.

- Čovjek mora cijeli život brinuti, raditi i u tome prođe vrijeme. Sloga povezana s time, poštovanje i evo došli smo do toga, objasnio je Bogumil.

U dobru i zlu neki su pola stoljeća, a neki i više. Da je bilo lako, pa i nije, ali uspjeli su, tako kažu.

Jiržinka i Jozef Kolouh otkrivaju da je strpljenje „recept opstanka”.

Većina ih uživa s unučadi, a mnogi i s praunučadi. Uz brige koje su ih u životu stigle dragocjeni su oni zajednički trenuci provedeni u pjesmi i veselju.

Mirjana i Josip Častek kažu da je lijepo slaviti 50 godina u zdravlju, ljubavi veselju i najviše poštovanju.

- Uz ovako lijepu ženicu milina je provesti život. Ona je moja duša, moje tijelo, evo suza mi ide na oči, rekao je Vladimir Klečka.

- Vjerujem da je u 50 godina bilo jako puno izazova. Trebalo je to izdržati i evo izdržali smo, izjavila je Jelena Klečka.

Plesali su, plakali, mukotrpno radili i gradili obitelj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!