Proizvodnja hrane jedan je od najvećih izvora emisije stakleničkih plinova u svijetu, a pojedine namirnice ostavljaju znatno veći ekološki otisak od drugih.
25.08.2025.
08:06
Autor: D.M./HRT
Proizvodnja hrane jedan je od najvećih izvora emisije stakleničkih plinova u svijetu, a pojedine namirnice ostavljaju znatno veći ekološki otisak od drugih.
Prema podacima koje je objavio Our World in Data, govedina je apsolutni rekorder – proizvodnja jednog kilograma mesa stvara čak 99,48 kilograma emisije stakleničkih plinova.
Odmah iza nje nalazi se tamna čokolada sa 46,65 kilograma emisije, a na trećem mjestu je janjetina s 39,72 kilograma.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora