Tri tisuće trkača na Zagrebačkom noćnom ceneru

06.11.2022.

22:29

Autor: Marija Milas/Dnevnik/IMS/HRT

Zagrebački noćni cener

Zagrebački noćni cener

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Ulicama glavnog grada večeras je održan 11. Zagrebački noćni cener.  U utrci na 10 kilometara sudjelovalo je oko 3.000 trkača svih dobnih skupina. Pobijedio je Marino Bloudek, i to s rekordnih 30 minuta i 11 sekundi.


- Mislim da je ovo stvarno poseban osjećaj trčati. Volio bih i iduće godine. Ovaj rekord staze zahvalio bih svim trkačima što su me bodrili tokom cijele utrke jer su stvarno svi navijali. Bio je pravi fair play i odlična atmosfera, kazao je Bloudek.

Postavljen je rekord i u ženskoj kategoriji. Pobjednica, Slovenka Anja Fink, istrčala je svoje najbolje vrijeme - 33 minute i 54 sekunde.

Noćni cener slovi za najzabavniju i najdražu utrku mnogima. Sudjelovalo bi i više od 3.000 trkača da je to moguće.

- Nažalost ne možemo imati veću brojku. Nemamo dopuštenje s obzirom da su ulice grada Zagreba dosta uske pa sigurnosti radi, nemamo dopuštenje za više. Vjerujemo da bi inače bilo i do 5000, kazala je Tea Gvardijan, suorganizatorica utrke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!