Šibenski kazalištarci obilježavaju Noć kazališta i Međunarodni dan djeteta

20.11.2021.

16:39

Autor: Ivona Ramadža Čolić/Regionalni dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Kazališna predstava

Kazališna predstava

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Šibenski kazalištarci obilježavaju Noć kazališta, ali i Međunarodni dan djeteta pa su ponudili za svakog ponešto. Tako su jutros u gledalištu sjedili najmlađi, a večeras će starija publika zapljeskati gostujućoj predstavi Ispit savjesti.

Edukativna i interaktivna - takva je Velika staklena avantura. Predstava je to za djecu, koja podsjeća najmlađe na važan zadatak: čuvanje prirode!

Izvedbom su zadovoljni i glumci i oni za koje je igrana!

- Meni je bila predstava baš super. Najzabavnije mi je bilo kad je došla boca Coca, kazala je jedna djevojčica.

- Inače je ovo izuzetno interaktivna predstava zbog svog sadržaja, da bismo ga što bolje prenijeli, to je nekakv postulat u rađanju ove predstave.Vidjeli ste popeli su se na pozornicu. Dobro šibenska publika je i naviknuta na predstave i razne sadržaje, kazala je Martina Čvek, glumica Boom! teatra iz Zagreba.

- Bilo mi je super zato što smo pomagali čistiti smeće, rekla je jedna djevojčica.

Odgaja se u Šibeniku danas buduća kazališna publika. Temelji su - udareni.

- Volimo ići u kazalište zbog tih lijepih predstava i svega toga, kaže djevojčica.

U povodu obilježavanja Noći kazališta dići će se zastor šibenskog teatra još jednom - u 20 sati!

- Ove godine se slavi 130 godina od rođenja jednog od najvećih pjesničkih pera koje je Hrvatska literatura imala. To je Tin Ujević i večeras nas očekuje zapravo Tin Ujević utjelovljen u ulozi Roberta Kurbaše. Jedna monodrama, kzao je Jakov Bilić, ravnatelj HNK u Šibeniku.

Noć je ovo rezervirana za ljubitelje kazališne umjetnosti. A Hrvati je vole.

- Ali mogli bi voljeti i više. Za vrijeme pandemije stvarno dolaze i dalje u kazalište, to isto puno govori, rekla je Tina Orlandin, glumica.

Ne propuštaju u šibenskom kazalištu reći: s kolegama iz zagrebačkog Dječjeg kazališta Dubrava pokrenuli su Noć kazališta - 2008. godine.

Nakon toga, manifestaciju su prigrlili i brojni drugi teatri.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!