Hrvatski arhitekt nagrađen za najljepšu privatnu nekretninu u Europi

10.11.2022.

23:22

Autor: Vijesti/HRT/R.S.

Najljepša privatna nekretnina

Najljepša privatna nekretnina

Foto: HTV / HRT

Naš ugledni arhitekt Ante Vrban nedavno se vratio iz Londona s čak dvije ugledne nagrade. Riječ je o nagradi ''International Property Awards'' koja se dodjeljuje od 1993.-e, a nagrađuje izvrsnost struke na svim kontinentima. Vrban je nagrađen za najljepšu privatnu nekretninu i interijer javnog servisa. 


Bila je to ljubav na prvi pogled: između balkona na šibenskoj palači Šižgorić i jednog dječaka, danas arhitekta Ante Vrbana.


- Moj djed je imao brod u Dolcu, to je jedna luka unutar grada, gradska luka gdje je on držao svoj brod. I svako ljeto, svaki svoj slobodan trenutak smo otišli u Šibenik, smo on i ja hodali prema tamo i onda bi mi on kupio tu određenu kiflu i ja sam gledao na rivi tu jednu palaču, to je palača Šižgorić, koja je imala taj jedan predivan balkon, rekao je Ante Vrban, arhitekt i dobitnik nagrade ''International Property Awards''.


- I ja sam rekao jedan dan ću ja kupiti taj balkon, dodao je Vrban.


I uistinu izrastao je u uglednog arhitekta i kupio stan čim se pružila prilika i preuredio ga, kako snovi iz djetinjstva, ali i povijesno naslijeđe nalažu. Upravo mu je to donijelo nominaciju za prestižnu nagradu 'International Property Awards', a zahvaljujući društvenim mrežama.


- Poslali su nam da li prihvaćamo nominaciju i onda kada ju prihvatite ulazite u taj veliki žiri koji bira, preko 500 ih je bilo ove godine, istaknuo je Vrban.


Njegov šibenski dragulj svojem je gradu priskrbio titulu 'Najljepše privatne nekretnine' u Europi. Dobar glas dopro je i do domaćih.


- Naravno da sam čula, stan je prekrasan, predivan i stvarno svaka čast, rekla je prolaznica u Šibeniku. 

Prvo mjesto za uređenje zagrebačke suvremene Poliklinike


No tu nije kraj, u kategoriji Interijera javnog servisa osvojio je također prvo mjesto za uređenje jedne zagrebačke suvremene Poliklinike.

 

- Ja uvijek govorim ja sam užasno ponosan što sam iz Hrvatske, ipak je to velika promocija i meni je to najvažnije. Velika je to čast jer je to žiri koji je samo struka, istaknuo je Vrban.


- Ipak nekako čovjek koji nema korijene nema ni krila i svatko se od nas na kraju cijele balade vrati na svoje, na svoj izvor, dodao je.


Očaralo je to 42 internacionalna suca, a ovom arhitektu donijelo čak dva priznanja na jednoj dodjeli, jedinstven slučaj u 30-godišnjoj povijesti te prestižne nagrade. Našem Šibeniku to je izvrsna promocija, a mnogima pouka da se snovi uistinu ostvaruju!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!