10:42 / 27.06.2021.

Autor: T.V./HRT

Dodjelom nagrada završeni su 45. Dani satire Fadila Hadžića

Kerempuh

Kerempuh

Foto: Emica Elvedji / PIXSELL

Najboljom predstavom 45. Dana satire Fadila Hadžića proglašena je u Satiričkom kazalištu Kerempuh predstava toga kazališta "Hrvatski put ka sreći". Redatelj Bobo Jelčić dobio je nagradu za najbolju režiju, a Nikša Butijer za najbolju sporednu mušku ulogu. 

Najbolju glavnu mušku ulogu ostvario je Matija Šakoronja ulogom Dudeka u predstavi "Gruntovčani" (Boris Svrtan i Rajko Minković, Kerempuh).

Nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je Doris Šarić Kukuljica za ulogu Elze u predstavi Ivora Martinića "Dobro je dok umiremo po redu" (Aleksandar Švabić, ZKM). Martiniću je predstava donijela Nagradu Fadil Hadžić za najbolji tekst.

Nagradu Ivo Serdar za ulogu koju je publika najbolje prihvatila dobio je Ozren Grabarić za ulogu Giacinta Mazzatelle (S. Obradović: "Ružni, prljavi, zli", Lenka Udovički,Beogradsko dramsko pozorište).

Najbolja sporedna uloga je ona Janje Majzelj "Umjetnost je ormar" (Ivan Peternelj, Slovensko mladinsko gledalište i Društvo za umetnost Avgus iz Ljubljane).

Bernard Tomić
dobio je Nagradu Sabrija Biser glumcu do 28 godina (uloga Primislava Zaninovića u predstavi Ivana Penovića "Znaš ti tko sam ja", HNK u Zagrebu). Penović je za dramaturško oblikovanje te predstave dobio Posebnu nagradu za specijalno postignuće.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!