SNIMKA: Martina Filjak & Friends za HGZ

29.10.2021.

20:18

Autor: Jana Haluza/V.K./Dnevnik/IMS/HRT

Martina Filjak

Martina Filjak

Foto: Screenshot / HRT

Hrvatski glazbeni zavod od sutra zatvara svoja vrata i počinje konstrukcijska, a zatim i cjelovita obnova koja će trajati godinama. Posljednji koncert prije višegodišnje stanke, večeras je priredila Martina Filjak i njezini gosti. Koncert ste uživo imali prilike pratiti na Trećem programu HTV-a i YouTube kanalu Hrvatske radiotelevizije, pogledajte snimku:

Kucnuo je čas da povijesni Hrvatski glazbeni zavod na određeno vrijeme zatvori svoja vrata. Na to ga prisiljavaju rokovi Fonda solidarnosti Europske unije koji nalažu da se sav dobiveni novac potroši do svibnja 2022. Poznavatelji građevinskih prilika kod nas dobro znaju da je rok nevjerojatno kratak, ali bit će dovoljan za konstrukcijsku obnovu, javila je za Dnevnik HTV-a Jana Haluza.

Nakon toga slijedi detaljno preuređenje interijera u novi moderni multimedijski centar s poboljšanom akustikom i još jednom dvoranom na četvrtom katu. 

Stoga je u pozitivnom ozračju protekao i ovaj posljednji koncert prije zatvaranja zgrade koji se odvija oko predstavljanja mogućnosti klavira Steinway za čiju se obnovu prikupljao novac donatora. 

Na njemu su nastupili naša proslavljena pijanistica Martina Filjak uz goste, a to su čelistica Monika Leskovar, sopranistica Valentina Fijačko Kobić, Zagrebački solisti i gošća iz inozemstva pijanistica-princeza Caroline Haffner.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!