Spektakularan koncert na stijenama Dugog otoka

12.08.2021.

17:58

Autor: Ana Marušić/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Koncert na klifovima Dugog otoka

Koncert na klifovima Dugog otoka

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Takozvane pop-up izložbe ili plesnjaci, nisu novost, no takvi su koncerti rijetkost jer za početak, treba dopremiti instrumente. Sve to nije spriječilo svestranoga glazbenika Vedrana Milića da još jednom oduševi stanovnike i goste mjesta Sali na Dugom otoku, za što je izabrao spektakularnu scenografiju.

Grpašćak je austrijska utvrda i lokalitet smješten neposredno iznad znamenitih klifova, strmih Stena, kako Dugootočani zovu taj prirodni fenomen na južnoj strani otoka. Najpoznatiji je kao vidikovac, uz pogled čija ljepota oduzima dah.

Postao je pozornica za Vedrana Milića, Bjelovarčanina saljskih korjena i skladbe Chopinova, Debussyje, Yirume, Erica Satiea...

- Dugi otok, osim prekrasne prirode, sunca i mora trebao bi ponuditi možda malo više što se tiče kulturne scene. S druge strane i djeci na otocima, ne samo Dugom otoku, trebalo bi pružiti glazbeno školovanje i neke druge mogućnosti koje možda nemaju, Milićeva je poruka.

Poruka koja ovim putem možda dopre do onih koji bi mogli razmisliti o mogućoj ispostavi glazbene škole na otoku. A spoj muzike i prirode na jedinstven način, u jedinstvenom okruženju i s jedinstvenim umjetnikom - oduševio je sve prisutne.

- Fantastično! Kao glazbenik, i sam uvijek tražim zanimljiva mjesta za izvedbe, a ovo je jedno od najboljih koje sam ikad vidio. Na otvorenom, na ovoj poziciji s klifovima i zalaskom na drugoj strani. Ovo je nevjerojatno, poručio je Manuel iz Švicarske.

Više u videoprilogu!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!