Učenici otkrivaju tajanstvene pulske uličice i povijesne legende

25.01.2022.

16:58

Autor: Jana Radić/Regionalni dnevnik/HRT

Djeca su svim srcem u projektu od početka

Djeca su svim srcem u projektu od početka

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Učenici i profesori pulske Osnovne škole Centar uoči Noći muzeja pozivaju sugrađane na interaktivnu izložbu "Tajna paukove mreže" posvećenu bogatoj povijesti Pule. Paukova mreža tlocrt je staroga grada, a učenici otkrivaju sve njegove tajanstvene uličice i povijesne legende. 

Plela se paukova mreža pulskih ulica, trgova i uspona čak tri tisuće godina. Stari grad pun je tajni i priča. Oživjela je pulska povijest. Svi su sudjelovali u ovom velikom interaktivnom projektu. 


- Fora je što smo se skupili tu i lijepo mi je jako što imamo toliko stvari koje smo napravili, pogotovo manji razredi, kaže Sonja Perković, profesorica hrvatskog jezika i povijesti. 


A izrađivali su se crteži, makete, razglednice. Nastavak je to projekta iz 2019. godine kad je također u Noći muzeja oživljena povijest Pule. 


- Mi smo ovaj projekt odlučili održati ove godine, prošle godine smo imali nekakve planove, ali, na žalost, nije se uspjelo ostvariti, a na ovom projektu radimo od rujna, kaže Borka Sladonja, profesorica hrvatskog jezika i povijesti.


Djeca su svim srcem u projektu od početka. 


- Rado su se uključili i učenici koji su imali niže ocjene i oni s višim ocjenama, rado sudjeluju, kaže Jelena Novoselec Janjić, profesorica hrvatskog jezika.      


A tajne paukove mreže mogu se uz izložbu radova i učenike-vodiče otkrivati sve do kraja tjedna, svakoga dana u prijepodnevnim satima. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!