Digitalna učionica budućnosti - zanimljivije i zabavnije

17.05.2023.

13:53

Autor: Danijela Hegediš Preskočil/Vijesti u 13/IMS/HRT

Digitalna učionica

Digitalna učionica

Foto: HTV / HRT

Informatičko znanje danas je iznimno važno, a brojne vještine u tom području stječu se već u razrednoj nastavi. U I. osnovnoj školi u Bjelovaru, u digitalnoj učionici budućnosti, djeca upravo to i rade i, što je još važnije, uče s radošću.


Prijenosna računala ravno iz jedinice za punjenje stižu nestrpljivim učenicima trećeg razreda. Isprogramirat će svoju igricu na temelju motivacijske priče igru u kojoj lik koji oni odaberu traži stvari.

U digitalnoj učionici budućnosti i interaktivna je ploča na koju su spojeni bežično. Lakše je i učiteljima i učenicima koji se sada napokon ne moraju seliti, a ni informatiku učiti na tabletima koji često nisu bili ispravni.

- To je jedna multifunkcionalna učionica koju će prvenstveno koristiti učenici razredne nastave za nastavu informatike, ali koristit će je i učenici predmetne nastave za neke aktivnosti. Koristit će je za europske projekte, aktivnosti eTwinninga i Erasmus projekata i naravno za edukaciju učitelja, objašnjava Martina Supančić, ravnateljica I. Osnovne škole Bjelovar.

Druga je to digitalna učionica u Hrvatskoj. U ovoj školi sat informatike čeka se s nestrpljenjem, a djeca bi rado tako učila primjerice i matematiku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!