Glas ovih učenika u Strasbourgu je bio najjači

03.01.2022.

07:02

Autor: Sanja Kos-Bojanić/Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Učenici šestih razreda osnovne škole Ljudevita Modeca iz Križevaca

Učenici šestih razreda osnovne škole Ljudevita Modeca iz Križevaca

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Često možemo čuti kako je hrvatska pamet i kreacija poznata diljem svijeta. Ne moramo se bojati za budućnost jer takva priznanja pristižu i najmlađima.

Učenici šestih razreda osnovne škole Ljudevita Modeca iz Križevaca sudjelovali su na natječaju Vijeća Europe o dječjim ljudskim pravima i ostvarili sjajajan uspjeh. Njihov video uradak osvojio je prvu nagradu.

Njihova je kreativnost prepoznata i nagrađena između stotinu radova pristiglih iz škola različitih europskih zemalja. Uz poticaj svojih učiteljica glazbenog i likovnog odgoja isprepleli su znanje iz različitih područja.

Sami su izradili kulisu, istraživali, razgovarali, glumili i na kraju u samo nekliko minuta video prezentacijom pokazali kako oni doživljavaju dječja prava. Nagradu će još dugo pamtiti, a spoznaje do kojih su došli zajedničkim radom nositi sa sobom cijeli život.

Pogledajte videoprilog!


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!