20:26 / 17.05.2021.

Autor: Višnja Ružojčić/Dnevnik/HRT/E.L.S.

Iz loše godine izvukli najbolje, i maturalnu za kraj

Maturalna zabava u inat epidemiji

Maturalna zabava u inat epidemiji

Foto: HRT / HRT

Iz školskih klupa na crveni tepih! Da će im najteža godina završiti glamuroznom maturalnom zabavom - potajno su se nadali.

- S organizacijom je bilo sve vrlo ludo. Nismo znali tko kuda, što, kako, ali jako smo sretni što ju ipak imamo – kaže Marija Ferić, maturantica, SŠ Matije Antuna Reljkovića, Slavonski Brod.

Skolski vrt pretvorili su u bajkovitu pozornicu. Epidemiološka pravila strogo su se poštovala.

- Dobili smo i dozvolu stožera s obzirom na to da je vrt stvarno preko 10 tisuća kvadrata. Napravili smo epidemiološke punktove – objašnjava Marija Tomić, ravnateljica SŠ Matije Antuna Reljkovića, Slavonski Brod.

- To su naše učionice na otvorenome, to je prostor gdje se svi zajedno družimo, gdje učimo i to je onda prostor i za zajedničku zabavu za jedan krasan kraj – naglašava Iva Bodrožić Selak, profesorica, SŠ Matije Antuna Reljkovića, Slavonski Brod.

Itekako su ga zaslužili. Moderna su i uspješna strukovna škola iz koje će izaći stotinjak maturanata. Čekaju ih velike odluke za novi život. S ovim će uspomenama biti bogatiji.

- Imamo jedno opuštanje koje nam je svima dobro došlo. Evo meni je ovo osma generacija i posebno sam sretan zbog toga – kaže Vehid Ibraković, profesor, SŠ Matije Antuna Reljkovića, Slavonski Brod i naglašava da su na kraju svi jako sretni.

Jer iz loše su godine, kažu, izvukli najbolje. Ova zabava izrasla na povjerenju i prijateljstvu njihov je zajednički maturalni rad.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!