Maleni Osječani u gimnasticiranju uživaju već od jutra

28.12.2021.

07:00

Autor: Melita Homa/Regionalni dnevnik/B.A./HRT

Zimski kamp

Zimski kamp

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Uoči Božića počeli su zimski praznici. Za mnoge roditelje djece predškolske i mlađe školske dobi dobrodošle su aktivnosti koje se nude za ispunjavanje slobodnoga vremena. Osječki Sokol tako već tradicionalno organizira Zimski kamp.

Ni na zimskim praznicima nije se bilo teško probuditi, pa su maleni Osječani u gimnasticiranju uživali već od jutra. Sportska zima na Sokolu zanimljiv je način kako kvalitetno ispuniti slobodno vrijeme djece.


- Ovdje možemo naučiti osnovne gimnastičke elemente - kolutanja, skakutanja, zvijezde, stojeve, gdje oni kroz igru polaze sve ove gimnastičke sprave i tako uče nove elemente, razvijaju motoriku, kreću se, ističe trenerica Karla Kovačević.


A to je, priznat će mnogi, dobrodošlo u većinom sjedilačkom načinu života i onih najmanjih koji dosta vremena provode pred računalom. U Zimskom kampu ima za svakoga ponešto.


- Aktivnosti obuhvaćaju one sportskog karaktera, gimnastiku, klizanje i plivanje, ali bit će tu radionica, predavanja o zdravoj prehrani koje organiziramo u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo OBŽ, ali tu je lijepa prilika druženja, kaže Ivana Maltašić iz Sokol centra.


Znaju to i maleni polaznici. Neki ovdje nisu prvi put.


- Inače se bavim sportom, treniram jiu jitsu i plivanje, a došao sam ove godine jer sam prošle godine nešto naučio, a mislim da ću naučiti još i ove godine, kaže Leonard, polaznik Zimskog kampa.


- Nisam prvi puta i jako mi se sviđa, treniramo gimnastiku, idemo na klizanje, kaže polaznica Ena.


Petodnevni zimski kamp namijenjen je djeci od 5 do 12 godina. Oba su tjedna kampa već popunjena, a najveća nagrada trenerima je da se djeca u većini slučajeva vraćaju i nagodinu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!