Novi projekt HRT-a "Meeting" i nova internetska platforma za mlade

12.04.2022.

10:39

Autor: Komunikacije HRT-a

"Meeting", internetsko-multimedijski projekt

"Meeting", internetsko-multimedijski projekt

Foto: HRT / HRT

Hrvatska radiotelevizija najavljuje još jedan novi, izniman internetsko-multimedijski projekt "Meeting" autora i urednika Maje Fišter i Tomislava Mršića.

"Meeting" je nova HRT-ova internet platforma za mlade (YouTube, Instagram, Facebook, TikTok) zamišljena kao mjesto na kojem se ruše uvriježeni mitovi, potiče kritičko razmišljanje, promiče briga za mentalno zdravlje, promovira različitost, pruža drukčija perspektiva. Sve to na provokativan način, ali bez senzacionalizma.

"Meeting" se oslanja na znanstvene podatke, istraživanja i ankete provedene u Hrvatskoj. To je platforma koje je nastala na temelju istraživanja mentalnog zdravlja mladih i njihovih medijskih preferencija. "Meeting" je provokativan i duhovit format koji se oslanja na protagoniste koji predstavljaju presjek društva, a koji svojim iskustvom, hrabrošću i autentičnošću inspiriraju i potiču na razmišljanje. 

"Meeting"

"Meeting"

Foto: HRT / HRT

Progovarajući o "teškim" temama, "Meeting" promiče pravo na različitost i međusobno poštovanje. Nastoji društvo koje je podijeljeno, učiniti boljim ne docirajući, već slaveći razlike. Spaja, razvija empatiju i uči da nas sve nešto muči i da smo u tome povezani.

U prvoj sezoni "Meeting" se bavi tzv. romantičnim vezama, odnosno mitovima povezanim s temama koje definiraju ljubavne odnose: od rodnih stereotipa, seksualnosti, do nasilja i online veza. Neki od mitova su: Dečki ne plaču! (rodni sterotipi), Što više veza, bolje. (seksualnost), Ljubomora je znak ljubavi. (veze), Ako ne pristanem, ostavit će me. (seksualnost), Seks bez emocija nije prevara (seksualnost), Seks prije braka (ni)je grijeh. (seksualnost), Prava ljubav je moguća samo između dečka i cure. (homoseksualnost), Djevojka mora brinuti o kontracepciji. (seksualnost) Ako je ostala trudna, sama si je kriva. (seksualnost), Moguća je ljubav s potpunim neznancem. (sexting)

"Meeting"

"Meeting"

Foto: HRT / HRT

"Meeting" je format koji se sastoji od video epizoda različitih trajanja (prilagođenih platformi na kojoj se nalaze), a u kojima sudjeluju protagonisti koji prema temi imaju osoban odnos. Znanstveno je to utemeljen format nastao prema novoj Strategiji razvoja programa za djecu i mlade i u suradnji sa znanstvenicama Mirandom Novak i Sanjom Radić Bursać s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta.

Ekipa:

Autori i urednici projekta: Maja Fišter, Tomislav Mršić
Producentica: Sanja Knez
Stručni suradnici: doc. dr. sc. Miranda Novak, prof. soc. ped. Sanja Radić Bursać
Voditeljica strateškog projekta: Razvoj programskih usluga za djecu i mlade Rahela Štefanović
Snimatelji: Alan Stanković, Viktor Nenadić, Dario Hacek, Branko Pašić
Montažer: Hrvoje Mršić
Dizajner: Branimir Lazanja
Asistentica režije: Jasna Petraković
Novinari: Noa Maričić, Jozo Schmuch, Barbara Majstorović Ivezić

Linkovi na platforme:

YouTube kanalTikTok, Instagram, Facebook.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!