07:00 / 20.05.2021.

Autor: Branko Dobrota/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Sjajne učenice Prirodoslovne škole u Splitu

Učenici Prirodoslovne škole u Splitu

Učenici Prirodoslovne škole u Splitu

Foto: HRT / HTV

Trud i rad isplatio se i učenicima splitske Prirodoslovne škole koji također uspješno razvijaju praktična znanja i s područja ekologije, kemije i fizike. I oni su se s natjecanja vratili ovjenčani nagradama. 

Nisu samo gimnazijalci prvaci u znanju i vještinama. Potvrđuju to nagrađene učenice iz splitske Prirodoslovne škole. Hilda Bakotin je, obrađujući model zadatka "Praćenje stanja okoliša", analizirala uzorke vode iz okoliša u skladu s pravilima struke te predstavila rezultate na najbolji mogući način. Pritom se istaknula svojim vještinama i znanjem stečenima tijekom srednjoškolske naobrazbe.

- Imamo brojne pozive na takmičenja za naše učenike i nastavnike-mentore, izjavila je ravnateljica škole Marija Pustak.

Učenici su gladni znanja, a praktična im je nastava postala užitak. Rad u modernim laboratorijima izazov je mladim prirodoslovcima.

Andrijana Poljak, profesorica mentor, kaže da su djeca iznimno zainteresirana za istraživanja i praktični dio nastave te da ih više zanima praksa od teorije. 

- Sudjelovala sam na natjecanju s radom o nutritivnim vrijednostima čokolade, kaže Lucija Vuković, učenica Prirodoslovne škole Split. 

Naraštaji stručnjaka u ovoj su školi stjecali znanja još od daleke 1955. Prirodoslovna škola Split ponosni je domaćin Centra izvrsnosti iz prirodoslovlja te nastoji popularizirati prirodne znanosti među učenicima različite dobi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!